Pizza na spodzie z serka wiejskiego to świetna opcja na pyszny i sycący posiłek. Danie świetnie sprawdzi się na obiad, kolację lub jako przekąska w ciągu dnia.
PIZZA NA SPODZIE Z SERKA WIEJSKIEGO PRZEPIS
Składniki
- 2 jajka
- 1 serek wiejski (200 g)
Dodatki
- ketchup
- szynka
- ser żółty
Przyprawy
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- czosnek granulowany
Przygotowanie
Krok 1
Jajka wbić do miski, dodać serek wiejski i przyprawy. Całość zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2
Ciasto wylać na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut.
Krok 3
Po upływie czasu ciasto wyciągnąć z piekarnika, posmarować ketchupem i wyłożyć szynkę oraz ser.
Krok 4
Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze około 10 minut do roztopienia się sera.