w

Gofry z twarogiem sernikowym

Bardzo smaczne i sycące gofry z dodatkiem twarogu sernikowego. Idealna opcja na wykorzystanie sera, który zostanie nam po przygotowaniu ciasta. Przepis na gofry z twarogiem sernikowym jest bardzo prosty i szybki. Polecam serdecznie, bo smakują obłędnie!

GOFTY Z TWAROGIEM SERNIKOWYM PRZEPIS

Składniki

  • jajka – 2 szt.
  • twaróg z wiaderka – 150 g
  • mąka pszenna – 2 szklanki
  • proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • mleko – 1,5 szklanki
  • olej – 2 łyżki
  • cukier – 2 łyżki
  • cukier waniliowy – 1 łyżka
  • sól – szczypta

Przygotowanie

1. Do miski przekładam twaróg sernikowy, dodaję żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukry, mleko i olej. Całość miksuję do połączenia składników.

2. W osobnym naczyniu ubijam białka ze szczyptą soli. Pianę dodaję do masy i całość delikatnie mieszam.

3. Ciasto nakładam porcjami do dobrze nagrzanej gofrownicy i smażę kilka minut, aż się zarumienią (czas smażenia zależy od mocy gofrownicy).

4. Podaję z ulubionymi dodatkami.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *