Bardzo smaczne i sycące gofry z dodatkiem twarogu sernikowego. Idealna opcja na wykorzystanie sera, który zostanie nam po przygotowaniu ciasta. Przepis na gofry z twarogiem sernikowym jest bardzo prosty i szybki. Polecam serdecznie, bo smakują obłędnie!
GOFTY Z TWAROGIEM SERNIKOWYM PRZEPIS
Składniki
- jajka – 2 szt.
- twaróg z wiaderka – 150 g
- mąka pszenna – 2 szklanki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- mleko – 1,5 szklanki
- olej – 2 łyżki
- cukier – 2 łyżki
- cukier waniliowy – 1 łyżka
- sól – szczypta
Przygotowanie
1. Do miski przekładam twaróg sernikowy, dodaję żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukry, mleko i olej. Całość miksuję do połączenia składników.
2. W osobnym naczyniu ubijam białka ze szczyptą soli. Pianę dodaję do masy i całość delikatnie mieszam.
3. Ciasto nakładam porcjami do dobrze nagrzanej gofrownicy i smażę kilka minut, aż się zarumienią (czas smażenia zależy od mocy gofrownicy).
4. Podaję z ulubionymi dodatkami.