w

Galareta drobiowa z jajkiem i warzywami

Galareta drobiowa z jajkiem i warzywami to smaczna i kolorowa przystawka na różne okazje i uroczystości. Potrawa pięknie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje!

GALARETA DROBIOWA Z JAJKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS

Składniki

  • 1 l bulionu
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 3 ugotowane udka z kurczaka
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • żelatyna

Przygotowanie

KROK 1

Bulion przelej do garnka i zagotuj. Dodaj żelatynę (ilość dobierz zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Odstaw do lekkiego stężenia.

KROK 2

Mięso oddziel od kości i rozdrobnij na mniejsze kawałki.

KROK 3

Marchewki pokrój w kosteczkę, groszek konserwowy odsącz z zalewy.

KROK 4

Jajka pokrój w plasterki.

KROK 5

Foremkę wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż pokrojone jajka i zalej odrobiną bulionu. Na jajka wyłóż marchewkę i ponownie zalej bulionem. Kolejna wyłóż groszek, a po nim kolejna porcja bulionu. Na samym końcu wyłóż kawałki mięsa, które również zalej bulionem.

KROK 6

Całość wstaw do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *