Domowy paprykarz to super pomysł na smaczne smarowidło na kanapki. Smakuje dużo lepiej niż ten ze sklepu i jest naprawdę bardzo prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na rodzinną kolację i nie tylko.
Składniki
- 1 puszka tuńczyka
- 1 cebula
- 1 mała marchewka
- 50 g ryżu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta chilli
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym przez producenta.
- Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Cebulę i marchewkę podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Pod koniec dodać ketchup, wymieszać.
- Zawartość patelni wymieszać z tuńczykiem, ryżem, szczyptą soli, pieprzu, słodkiej papryki oraz chilli.