Domowe czosndogi to super pomysł na ciepłą kolację a także przekąskę na domowe imprezy. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu i obłędne w smaku!
Składniki
- 2 bagietki czosnkowe
- 4 parówki
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 garści kukurydzy
- 2 ogórki konserwowe
- kilka pomidorków koktajlowych
- 100 g żółtego sera
- pęczek szczypiorku
- ketchup
- sos czosnkowy
- garść prażonej cebulki
Wykonanie
- Bagietki czosnkowe przekroić wzdłuż na pół i rozchylić. Na spód wyłożyć starty na tarce ser i ułożyć na nim parówki. Do jednej bagietki 2 parówki. Wierzch posypać serem żółtym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
- Paprykę, ogórki i pomidorki koktajlowe pokroić na mniejsze kawałki.
- Upieczone czosndogi udekorować papryką, ogórkami, kukurydzą, polać sosem czosnkowym, ketchupem i posypać szczypiorkiem i prażoną cebulką.