w

Ciasto z rabarbarem

Obłędne w smaku ciasto z rabarbarem i płatkami migdałów. Wygląda fantastycznie i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Ciasto zniknęło u mnie błyskawicznie.

CIASTO Z RABARBAREM PRZEPIS

Składniki

  • kefir — 1 butelka
  • mąka pszenna — 375 g
  • jajka — 3 szt.
  • cukier — 160 g
  • cukier wanilinowy — 1 opakowanie
  • rabarbar — 3 łodygi
  • płatki migdałów — 2 garście
  • proszek do pieczenia — 2 łyżeczki

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!

Krok 1

Rabarbar umyj i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Jajka wbij do miski, dodaj cukry i zmiksuj do uzyskania puszystej masy.

Krok 3

Następnie zmniejsz obroty miksera i wlej powoli kefir.

Krok 4

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj szpatułką.

Krok 5

Ciasto przełóż do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładaj rabarbar i posyp płatkami migdałowymi.

Krok 6

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 50 minut, do suchego patyczka.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *