Ciasto z jabłkami

Bardzo proste i smaczna ciasto z jabłkami ze składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Idealnie sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty.

Składniki

  • jabłka – 4 szt.
  • jajka – 4 szt.
  • olej – 250 ml
  • kefir – 400 g
  • mąka pszenna – 480 g
  • cukier – 1 szklanka
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Kefir i jajka powinny być w temperaturze pokojowej.

  2. W misce umieszczam jajka, olej, kefir i cukier. Mieszam do połączenia.

  3. Następnie wsypuję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszam.

  4. Do formy o wymiarach 24×24 cm przekładam ciasto.

  5. Jabłka obieram i kroję na mniejsze kawałki. Układam na cieście.

  6. Ciasto piekę 55 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.

Udostępnij!