Przepyszne ciasto bez pieczenia inspirowane znanym batonem Kinder Country. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zachwyci smakiem niejedno podniebienie.
Składniki
- 120 g herbatników
- 2 tabliczki białej czekolady
- 2 tabliczki mlecznej czekolady
- 3 szklanki płatków śniadaniowych Nestle Kangus + garść na wierzch
- 250 g serka mascarpone
- 350 ml śmietanki słodkiej 30%
Przygotowanie
- Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej.
- 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach dolewając ostudzoną białą czekoladę. Następnie do masy wsypujemy Kangusy (3 szklanki) i mieszamy łyżką.
- W kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne. Resztę śmietanki (150ml) ubijamy na sztywno. Dodajemy do ostudzonej mlecznej czekolady i mieszamy, aż składniki się połączą.
- Tortownicę (21 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki. Wylewamy jasną masę, wyrównujemy. Ponownie wykładamy herbatniki i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią Kangusów. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.