Ciasto Kinder Country

Przepyszne ciasto bez pieczenia inspirowane znanym batonem Kinder Country. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i zachwyci smakiem niejedno podniebienie.

Składniki

  • 120 g herbatników
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 3 szklanki płatków śniadaniowych Nestle Kangus + garść na wierzch
  • 250 g serka mascarpone
  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%

Przygotowanie

  1. Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej.

  2. 200 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach dolewając ostudzoną białą czekoladę. Następnie do masy wsypujemy Kangusy (3 szklanki) i mieszamy łyżką.

  3. W kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne. Resztę śmietanki (150ml) ubijamy na sztywno. Dodajemy do ostudzonej mlecznej czekolady i mieszamy, aż składniki się połączą.

  4. Tortownicę (21 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki. Wylewamy jasną masę, wyrównujemy. Ponownie wykładamy herbatniki i wylewamy masę ciemną. Wierzch posypujemy garścią Kangusów. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.

Udostępnij!