Ciasto czekoladowe z malinami to niezwykle prosty i smaczny wypiek na każdą okazję. Ciasto jest mięciutkie, puszyste i świetnie się kroi. Maliny dodają orzeźwiającego smaku.
CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI PRZEPIS
Składniki
- mąka pszenna — 200 g
- cukier — 100 g
- masło — 50 g
- jajka — 2 szt.
- czekolada deserowa — 100 g
- maliny — 200 g
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku rozpuść masło z czekoladą. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia.
Krok 2
Do miski przełóż mąkę, proszek do pieczenia, jajka i wlej masę czekoladową. Całość wymieszaj mikserem do połączenia.
Krok 3
Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Przełóż połowę masy i poukładaj połowę malin.
Krok 4
Wyłóż pozostałą masę i ułóż pozostałe maliny.
Krok 5
Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 50 minut, do suchego patyczka.
Krok 6
Po upieczeniu i ostygnięciu, ciasto posyp cukrem pudrem.