w

Ciasto czekoladowe z malinami

Ciasto czekoladowe z malinami to niezwykle prosty i smaczny wypiek na każdą okazję. Ciasto jest mięciutkie, puszyste i świetnie się kroi. Maliny dodają orzeźwiającego smaku.

CIASTO CZEKOLADOWE Z MALINAMI PRZEPIS

Składniki

  • mąka pszenna — 200 g
  • cukier — 100 g
  • masło — 50 g
  • jajka — 2 szt.
  • czekolada deserowa — 100 g
  • maliny — 200 g

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku rozpuść masło z czekoladą. Następnie dodaj cukier i wymieszaj. Odstaw do lekkiego przestygnięcia.

Krok 2

Do miski przełóż mąkę, proszek do pieczenia, jajka i wlej masę czekoladową. Całość wymieszaj mikserem do połączenia.

Krok 3

Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Przełóż połowę masy i poukładaj połowę malin.

Krok 4

Wyłóż pozostałą masę i ułóż pozostałe maliny.

Krok 5

Ciasto piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 50 minut, do suchego patyczka.

Krok 6

Po upieczeniu i ostygnięciu, ciasto posyp cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *